В намален състав започна подготовка мъжкият отбор на баскетболния Черноморец. Под ръководството на старши треньора Дечо Коешинов тренират седем състезатели. За новия сезон в Националната баскетболна лига с екипа на бургазлии ще играят петима от предходното първенство и две нови попълнения, съобщи изпълнителният директор на клуба Димо Костов. Това са познатите на привържениците на баскетбола капитан Димитър Рошманов, Константин Коев, Иво Славчев, братята Тодор и Милен Захариеви. Договор с Черноморец подписа Кирил Райков.  Преди година бившият баскетболист на Балкан игра половин сезон за бургаския тим, а миналия сезон бе в Германия.

Второто попълнение е хасковлията Богдан Боев. 196-сантиметровият гард идва от състава на Рилски спортист. В Самоков последният сезон за 30-годишния състезател бе най-слабият в кариерата му. Богдан Боев не успя да намери мястото си в състава на Барчовски.  Гардът е носител на купата в Балканската лига и сребърен медалист в турнира за купата на страната от преди три сезона.

Очаква се съставът на Черноморец да бъде подсилен от още две нови попълнения. Преговори се водят по привличането на гард от родното първенство. Това е Асен Великов, който по стечение на обстоятелствата дори попадна и в националния отбор. За поста център ще се търси състезател от чужбина.

От миналогодишния състав отбора напуснаха Деян Дунович, Кирил Павловски, Ростислав Алексов, който подписа с Берое (Стара Загора), Асен Саралийски и Христо Господинов, които ще играят в „А“ група за възродения Спартак МВР.

Снимка: botevgrad.com