Тази партия, която правеше лагерите на смъртта, сега ще говори за свобода. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на тържественото откриване на рехабилитиран път в добруджанското село Росица.

„Видите ли, комунистите, БСП щели да спасяват свободата”, и ги посъветва „малко да се стегнат”.

Всичко, което ГЕРБ предлага е видимо, може да бъде пипнато, подчерта министър-председателят и допълни, че хората не трябва да имат къса памет и трябва да помнят, че при този мандат идват много повече европейски средства за регионите.

При Сергей Станишев бяха спрени всички европейски фондове, всички. При нас няма нито един спрян, точно обратното. В пъти, в пъти повече идват пари при вас, каза Борисов.

По повод твърдения на опозицията, че в партията имало терор, Борисов попита присъстващите граждани дали някой от тях се чувства заплашен. Като видят микрофон и камера, започват да говорят глупости и цяла Европа им се смее, отсече министър-председателят.

Премиерът отдели време да послуша изпълненията на местна група за автентичен фолклор и да се снима с местни жители, които не бяха никак малко, пише "Стандарт нюз". Той предпочете срещата с местните хора отблизо, вместо да отговаря на журналистически въпроси.