Майката на Златка Димитрова ще си остане на първо място майка. За нея детето й ще е добро, каквото и да направи. Тя не може да дойде и да каже: "Златка е тъпачка", а и Златка не е такава. Като майка, тя е длъжна да защити дъщеря си. Това заяви в предаването "Карбовски: Директно" Евгени Минчев.

В това предаване виждам безобразие, което не бива да се поднася на българския зрител. Няма нито един в този състав в къщата в момента, който може да се докосне до VIP. Нито един от тях не е допринесъл нито за държавата, нито за създаването на някакъв интелектуален продукт. VIP е човек с определен стандарт, с определен начин на живот и класа, името му да говори нещо, а не само да е известно, защото просто е известно, каза той и уточни, че титлите на хората в къщата са в минало време. Те с какво са VIP? За някои от хората вътре 99,9 процента от зрителите нищо не знаят, каза Минчев.

Сред статусите, които Евгени Минчев е посветил на предаването в своя Facebook профил, са "R.I.P. - V.I.P." и "Спрете да правите глупавите хора известни". Той дори е посветил стихотворение на формата:

От времето на автомобили "Лада"
на конгресите и баба Цола
мечтаел ли съм аз за Вип брадър
и да се разхождам в мола...

И ето днес, с походка важна,
Патрашкова се среща със Златка.
За Кривошиева какво да кажа...
Кой с крива шия е, кой с крива патка.

Красива, в бяло влезе Бони.
Естествено, обърках я със Кали,
Орлин очаквам от кутията с бонбони
и някои звездни топ-фекалии.

И Ники Кънчев, като Ботев,
с брада премръзнала, и глас от чам,
ще мърка ли като сиротно коте,
когато по килима мине Пам...

По думите му, Памела Андерсън не е била "добре употребена в къщата". Той смята, че крупната сума, която й е била дадена, е можело да се разпредели по друг начин - като се поканят две-три родни звезди. Като примерно професор Вучков. Ако бяхме аз, за 250 000 лева, и проф. Вучков, за 50 000 лв., щяхме да сме много интересни и щяхме да си изядем биографиите, каза Минчев. Аз наистина за по-малко от 250 000 лева не бих се съгласил за участвам, допълни той. Вместо Памела, в къщата трябваше да влезе 60-годишната Чичолина. Тя можеше да направи много по-голямо впечатление за много по-малко пари, каза още бившият ватман.

Той обаче заяви, че фаворит му в къщата е Бони.

На въпрос за личния му живот и как върви връзката му с Китаеца, Евгени Минчев заяви, че вече е сменим държавата.