Завърши третият последен ден от празника на духовата музика в Ботевград, който се проведе по проект „Дефилир на духовата музика”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 година”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Днешната празнична програма започна в 10 часа с дефилир по бул. „Цар Освободител” и концерт в центъра на града на: духов оркестър и мажоретен състав на Първа английска гимназия – София; духов оркестър – Ловеч, духов оркестър - Монтана и духов оркестър - Плевен.
Около 18 часа пред ботевградчани и гостите на града се изяви представителен духов оркестър „Ботевград” с изпълнетия на теми от филмите „Мисия невъзможна”, „Маската на Зоро”, „Роки”,  „Спомен” из мюзикъла „Котките”, със солист Милена Спасова, и други.
Трио „Севера” с художествен ръководител Стоян Димитров се представи с фолклорна  песен.
Младежкият духов оркестър закри празничната програма с най-хубавите хора от своя репертоар, на които се хванаха и танцьори от танцов ансамбъл „Ботевград”, и зрители. 
Кулминация в последния ден на празника „Ботевград – сърцето на духовата музика” беше участието на Гвардейския духов оркестър. Той бе посрещнат с аплодисменти на площад „Саранск”, където представи шоу спектакъла „Искри” под ръководството на капитан Йордан Христов. Диригент на оркестъра е капитан Ради Радев.

На всички участници в тридневния празник бяха раздадени статуетки и грамоти. 

Второто и третото издание на "Дефилир на духовата музика" ще се проведат през май и късната есен на 2013 година.