Вторият етап на проект „Дефилир на духовата музика” в Ботевград ще се проведе в периода 6-8 юни. Участниците ще бъдат много повече, отколкото бяха по време на първия етап през миналата година. Предвижда се и разширяване на дейностите в обособената зона, наречена „Арт кът” в парка. В програмата на тазгодишния празник на духовата музика е включен спектакъл на мажоретките от детските градини. Във финалната част на втория етап отново ще видим гвардейския духов оркестър. През миналата година той представи част от своя спектакъл „Искри”. Сега също ще зарадва ботевградската публика, но с много повече изпълнения.
Децата от селата също ще имат възможност да наблюдават на живо празника на духовата музика в Ботевград. Специално за тях ще бъде осигурен транспорт. Това съобщиха организаторите на събитието.
Проектът „Дефилир на духовата музика” се реализира по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни прояви" на ОП „Регионално развитие”. Бенефициент по него e Община Ботевград в партньорство с Народно читалище „Христо Ботев 1884” – Ботевград. Максималната обща сума на проекта е 523 564 лв., а срокът на реализация – 24 месеца. Съфинансирането от страна на общината е 10% от общата сума.