Първата клиника за милионери в Русия беше открита в Москва, съобщи ИТАР-ТАСС. Тя се намира в един от най-живописните райони на руската столица - в Крилатское.

Авторът на проекта, известният психотерапевт Артьом Толоконин твърди, че създаването на подобно медицинско учреждение дава възможност в Русия да бъде оказвана квалифицирана помощ на такова равнище, каквото богатите руснаци получаваха досега само в частни клиники на Западна Европа и САЩ.

Новооткритата московска клиника за милионери се надява, че ще им бъде достойна конкуренция и ще успее да привлече не само руски, но и чужди богаташи. Клиниката може да бъде приравнена към петзвезден хотел. Персоналът в продължение на 6 месеца е бил на специализирана подготовка. В клиниката едновременно могат да бъдат обслужвани 50 ВИП-личности. На тяхно разположение са най-съвременното медицинско оборудване и иновационни методи на лечение.

Подходът към всеки клиент е индивидуален. Разработват се програми и за отделни семейства или за екипи от служители. Освен това, при необходимост, в клиниката се предлагат консултации със световноизвестни чужди специалисти. Услугите в клиниката за милионери са доста скъпи - годишното обслужване на клиента излиза средно по около 1,5 млн. рубли. В проекта са били инвестирани около 10 млн. долара.