В България се връща живковизмът. Реванширани са тези, които трябва да бъдат с наведени глави. Трябва да питате управляващите защо става това, те трябва да задават дневния ред в държавата.
Това каза в предаването "Насреща Люба Кулезич" по ТВ7 лидерът на ДСБ Иван Костов.
"Този процес тече от 2001 г. насам, но сега темповете се засилват. Да не говорим, че се реабилитират фигури от организираната престъпност и те биват давани за пример, което е кошмар. Щом допускаме това да се случва, животът ни е пропилян", добави той.
По думите на лидера на ДСБ отговорност и на левите, и на десните в Европа е да осъдят всички тоталитарни режими, не само комунистическия. Иван Костов заяви, че и премиерът Бойко Борисов, и президентът Росен Плевнелиев дават тласък на носталгията по тоталитарния режим.
Според лидера на "тъмносините" правителството шикалкави по темата за АЕЦ "Белене". "За да преговаряш с Русия, трябва да можеш да заложиш всичко. За да я накараш да отстъпи от своя интерес, трябва да си готов да платиш цената - някои се разделят с власт, други с главата си, но не и тези финтове, които прилагаме. Правителството продължава измамата "Белене" и като са води преговори с частен инвеститор зад гърба на Народното събрание. Трябва да се спре играта с тока на българина", каза още лидерът на ДСБ.