Юлиан пребори дори конкуренцията на Калин Врачански и Асен Блатечки и се докопа до участието, за което ще прибере солиден хонорар - 30 бона само за първи сезон.

Колеги на актьора обаче са категорични, че няма нищо случайно в пробива на Вергов. Той е пръв приятел на продуцента Димитър Митовски. Именно покрай дружбата им актьорът, който не блести с кой знае какъв талант, се е вредил и за предишната си роля в "Стъклен дом".

Там той се превъплъти в образа на лошия Николай Жеков и въпреки че нямаше кой знае колко реплики, той взел най-високия хонорар, водейки се наравно с Ламбо една от звездите в поредицата.

В сериала "Секс, лъжи и музика" той ще влезе в ролята на учител, ръсещ сексапил сред колежките и ученичките си. Новината, че Вергов ще е звезда в поредицата, разбуни духовете в артистичната гилдия именно заради тлъстия хонорар, на какъвто не се надяват дори най-големите звезди у нас.

"Това е безобразие, не може да гледаме все едни и същи изтъркани физиономии! Няма ли други актьори освен Юлиан Вергов, Деян Донков и Асен Блатечки?", гневят се млади таланти на НАТФИЗ, които директно били отсвирени за ролята, въпреки че се явили на предварително обявен кастинг.