България завърши 1:1 с Дания на стадион "Васил Левски" и продължава да е без загуба в група "В" на световните квалификации за Мондиал 2014. Точен за трикольорите бе Димитър Рангелов, попадението за Дания заби Никлас Бендтнер.

"Лъвовете" играха повече от час с човек по-малко, след като червен картон получи Иван Бандаловски в 27-ата минута за безумно глупаво нарушение срещу Даниел Вас.

Родните ни национали взеха заслужено точката, след като демонстрира борба, преса и здрави единоборства, след изгонването на Бандаловски, но трябва да съжаляват за изпуснатата победа.

България изигра тази среща, като едно цяло. Лъвовете показаха, че този състав има бъдеще и дано това равенство е предпоставка за победа срещу Чехия във вторник.

Трябва обаче да се признае, че на моменти допускахме елементарни грешки, които може да ни изиграят лоша шега в Прага.

Трикольорите започнаха мощно срещата и още в началото натиснаха датчаните. В 3-ата минута Иван Бандаловски се пусна по дясното крило и центрира остро в наказателното поле на Дания към Димитър Рангелов, но там Даниел Агер се намеси авторитетно и блокира Рангелов.

Четири минути по-късно българите вкараха. Иван Бандаловски направи ново страхотно центриране отдясно и качи топката на главата на Димитър Рангелов, който от точката на дузпата опъна мрежата за 1:0, след като детинска грешка направи Стефан Андерсен, който излезе неразчетено и се размина с топката.

  Постепенно гостите взеха инициативата и сериозно ни натиснаха. Даниел Агер центрира остро в 20-ата минута към Симон Кяер, който от малкото наказателно поле стреля с глава, но в аут.

Пет минути по-късно Димитър Рангелов и Кяер се сдърпаха леко, но всичко премина без картони. Не така обаче стана в ответната за датчани атака, когато с директен червен картон бе изгонен Иван Бандаловски.

Бандата направи безумен и груб фаул срещу Даниел Вас и то в ситуация, която не предизвикваше опасност пред вратата ни, до тъчлинията. Това даде стимул на гостите и те ни натикаха в собствената ни половина.

В 32-ата минута Дани Агер направи ново центриране в наказателното ни поле, но там Николай Михайлов излезе и улови топката пред главата на Никлас Бендтнер. Последва и шут на Михаел Крон-Дели, но в аут.

Така се стигна до 40-ата минута, когато датчаните успяха да изравнят. Михаел Крон-Дели центрира отляво към Никлас Бендтнер, който вкара с глава от малкото наказателно поле, след неразбирателство между Иван Иванов и  Николай Михайлов. До края на полувремето "лъвовете" натиснаха, но нямаха шанс за гол.

Второто полувреме започна с шанс за България. Георги Миланов центрира остро от фаул, на границата на наказателното поле на Дания, но Ларс Якобсен изчисти с глава.

В 51-ата минута Кристиан Ериксен нанесе страховита тупалка с левия крак, от дъгата на пеналта, но за наше щастие топката облиза горната греда на Николай Михайлов, който дори не помръдна.

Три минути по-късно Ромедал стреля мощно от ъгъла на наказателното поле, но в аут. Датчаните тотално ни натиснаха и можеха да вкарат, но удар на Никлас Бендтнер от чиста позиция мина над гредата на Михайлов.

Постепенно темпото на игра тотално падна, играта сериозно се накъса и се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови опасности.

Към края на мача "лъвовете" тръгнаха напред и можеха дори да вкарат, но последователно Николай Бодуров и Иван Иванов с глава стреляха в аут. В 78-ата минута Николай Михайлов направи страхотно спасяване, след като отрази тупалка на Кристиан Ериксен.

До края датчаните натиснаха, но единствено създадоха едно положение чрез Симон Кяер, който от фаул стреля в аут. Така България и Дания си поделиха по точка и продължават без загуба битката си в групата.

БЪЛГАРИЯ - ДАНИЯ 1:1

Голмайстори:

1:0 Рангелов (7)
1:1 Бендтнер (40)

БЪЛГАРИЯ: 13. Михайлов, 6. Й. Минев, 15. И. Иванов, 5. Бодуров, 11. Бандаловски, 18. Гаджев, 22. Г. Илиев (35' 16. И.Миланов), 17. Г. Миланов, 2. Манолев, 9. И. Попов (85' 10. Божинов), 8. Рангелов (61' 20. Тонев)

ДАНИЯ: 1. Андерсен, 6. Якобсен, 4. Агер (к), 3. Кяер, 5. Вас (53' 23. Мтилига), 7. Квист, 2. Кристенсен (35. 21. Корнелиус), 8. Ериксен (90' 19. Я.Поулсен), 9. Крон-Дели, 10. Ромедал, 11. Бендтнер

Съдия: Тони Шапрон, Франция
Жълти картони: Мтилига, Корнелиус
Червени картони: Бандаловски

В другите две срещи от групата: Чехия - Малта 3-1, Армения - Италия 1-3