Обезпрашителните инсталации на асфалтовата база в Скравена не работят. Това съобщи кметът Георги Георгиев на среща с жителите на селото, която се проведе днес в пенсионерския клуб на населеното място. В тази връзка той е изпратил писмени сигнали до Министерството на околната среда и водите, Прокуратурата и Регионалната здравна инспекция, в които настоява да се спре работата на асфалтовата база, докато тя не приведе в изправност инсталациите, така че да се преустанови замърсяването на околната среда. Пред жителите на селото кметът отново пое ангажимент да сигнализира компетентните органи за проблема.
„Най-късно утре сутринта отново ще изпратя сигнални писма, в които ще призова институциите да дойдат на място и да се уверят, че асфалтовата база създава предпоставки, които могат да увредят здравето на хората”, допълни Георги Георгиев.
Градоначалникът се ангажира още да предприеме конкретни действия във връзка с подаден сигнал от наш екип, че обгазяването на града през почивните дни идва от източник в района на „Пластхим”.