Деветото Международно туристическо изложение на тема „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” се проведе от 11 до 13 октомври 2012 год. в курортен комплекс  Пампорово. Организатори са Регионална туристическа асоциация „Родопи” и „Пампорово” АД, в партньорство с МИЕТ (Министерство на икономиката, енергетиката и туризма) и общинските администрации в гр. Смолян и гр. Чепеларе.

Община Етрополе участва в борсата на самостоятелен щанд, на който се представи с двуезични каталози, брошури и дипляни. В тях всеки може да открие подробна информация за хотели, къщи и стаи за гости, високопланински хижи, туристически маршрути и екопътеки, културно-исторически забележителности и традиционни събития. На туристическото изложение беше представен и общинския вестник „Етрополски преглед”, както и филм, посветен на Празника на етрополските зетьове. Щандът предизвика голям интерес от организаторите и посетителите на борсата.

На туристическото изложение, общината беше представлявана от кмета инж. Богомил Георгиев, както и от Цецка Василева – старши експерт „Туризъм” и Диана Иванова – старши експерт „Евроинтеграция и Връзки с обществеността” в Общинска администрация-Етрополе.

По време на изложението се дискутира новото туристическо законодателство и възможностите за създаване и подкрепа на туристическите региони в страната. Коментираха се и възможностите на еврофондовете за обособяване развитието на туристическите региони, както и новостите в проекта за Закон за туризма и възможностите в подобряване на конкурентноспособността.
Бяха презентирани традиционни и нови туристически атракции в българските планински курорти за предстоящия зимен сезон.
Текст и снимка: etropolebg.com