Пловдивският драматичен театър ще представи на ботевградска сцена комедията „Детектор на лъжата” на руския драматург Василий Сигарев. В главната роля ще видим Красимир Ранков, който е и режисьор на постановката. Той си партнира с актьорите Ивана Папазова и Красимир Доков.

Комедията е за живота на типичното руско семейство. За да разбере къде мъжът й крие парите си, главната героиня Надежда Петровна извиква в дома им хипнотизатор. Следват неочаквани признания, които разкриват дълбоко пазените тайни и на двамата съпрузи.

Сигарев е един от най-успешните млади руски драматурзи и е определян от руските медии като „гордостта на Урал“, „еталон за нова руска  драматургия“ и др. Той  е популярен и в Западна Европа. За пиесата си „Пластилин“ получава престижната британска театрална награда Evening Standard 2002.

Билети за „Детектор на лъжата” се продават на касата на читалище „Христо Ботев”. Цената е 5 и 6 лева, а за ученици и пенсионери – 3 лева. Комедията ще се играе в Ботевград на 23 октомври от 19 часа.