Новият сезон на мъжката НБЛ бе открит тържествено преди първия мач на Балкан – домакинството срещу Рилски спортист. Пред изпълнената с публика час и половина преди срещата зала "Балкан" кметът на общината Георги Георгиев, който е и председател на УС на баскетболния клуб, увери всички – и играчи, и публика, че новото ръководство ще направи всичко възможно на отбора да бъдат създадени всички условия за атакуване на призовите места в тазгодишния шампионат. „Подкрепяйте играчите, викайте, окуражавайте ги, така ще помогнете за успеха им”.

Покана за откриването на сезона бяха получили играчите от отбора на Балкан, спечелили първата купа през 1970 г. и първата титла през 1974 г. На онези от тях, които присъстваха, бяха връчени почетни плакети. Като своеобразен мост от историята към бъдещето същите отличия получиха и момчетата от отбора на кадетите на Балкан, станали шампиони на България тази година под ръководството на Димитър Пенчев.

Невероятно настроение със своите изпълнения създадоха акробатките на Балкан и момичетата от мажоретните състави. С феерия от танци, музика и усмивките подгряха присъстващите в залата преди първия шампионатен мач на Балкан.