Подлезът при градския форум ще бъде предложен за продажба чрез публичен търг. Това решение взе Общинският съвет на днешното си заседание. Местният парламент одобри и първоначалната тръжна цена на обекта, предложена от лицензиран оценител – 120 000 лева, без ДДС.
Подлезът е със застроена площ от 466 квадратни и отстъпено право на строеж. Към обекта има проявен инвеститорски интерес. Намерението на бъдещия инвеститор е да го превърне в увеселително заведение. Това сподели кметът на общината Георги Георгиев преди ОбС да гласува предложението за продажба на подлеза.

С решение на общинския съвет от днес ще бъдат предложени за продажба още три имота. Два от тях се намират в местността „Боговина” в Литаково. Единият е с площ 79.236 декара, а другият – с 33.040 декара. Двата имота представляват земеделска земя по чл.19 от ЗСПЗЗ. Определените първоначални тръжни цени са съответно 35 524 лева и 14 870 лева.
Към имотите в Литаково има проявен интерес от страна на земеделски стопанин.

Третият имот, които ще бъде продаден, се намира в местността „Мухалница” /при защитеното жабешко блато в Зелин/. Той е с площ от 200 квадратни метра и представлява земеделска земя. Определената първоначална тръжна цена на терена е 1200 лева. Към него има проявен интерес от страна на местен бизнесмен, който има вилно място срещу защитената местност.
 
На днешното заседание бяха намалени пазарните цени на два застроени общински имота. Единият е с площ от 444 кв.м, намира се на територията на бившето военно поделение и е предназначен за производствена, складова и обслужваща дейност. Старата цена на имота  -  91 110 лева, бе актуализирана на  85 020 лева.
Вторият имот се намира в землището на село Врачеш и е с урегулирана площ от 220 квадратни метра. Новата тръжна цена на имота е 23 000 лева, с 10 700 лева по ниска от предишната.
Двата имота са предлагани многократно за продажба, но към тях няма проявен инвеститорски интерес. Това каза пред ОбС кметът Георги Георгиев.