Утре от 18.00 ч. мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще играе в София с Левски във втория кръг от първенството на НБЛ. От столичния клуб обаче ще поставят под голямо изпитание не само играчите на Балкан, но и многобройните фенове на отбора. От Левски са отделили за Балкан едва 30 билета.

Формално всичко това е според наредбата за провеждане на баскетболните мачове. Съгласно нея домакините са длъжни да предоставят на фенове на гостуващия отбор 10 процента от седящите места в залата. И тъй като срещата ще се играе в една нова зала, но на практика училищен салон - Овергаз Арена  в Младост 2, в която седящите места са преброени на 232, то за Балкан се полагат едва 25 билета, домакините отпуснали и  5 ВИП пропуска.


Според неофициална информация, от БК Левски билети за свободна продажба няма да бъдат пускани, те били вече заети от привърженици на сините.


На практика се очертава това да се превърне в прецедент в мъжкия баскетболен шампионат в последните поне 20 години.

По  всичко личи, че цялата тази ситуация е част от психологическата атака от страна на домакините преди утрешния мач. Все още никой не може да каже колко ще бъдат щастливците  от Ботевград, които ще могат да наблюдават тази среща.