Преди третия мач от полуфиналната плейофна серия между Левски и Балкан в зала "Универсиада" треньорът на домакините Папазов сътвори поредния си тарикатлък. Като лице, отговорно и за стогодишния юбилей на синия клуб, във вторник той обяви, че днес пуска 2500 билета за футболната среща с "Лацио" на 23 май. И всеки, закупил такъв билет, ще влезе безплатно на баскетболния мач. В свое интервю той самият оцени този свой ход като велико хрумване.


Дотук добре. Но има и уловка, която бе повече от прозрачна. Билети само за баскетболната среща липсваха. Любителите на баскетбола, обаче, които не са фенове на Левски, независимо дали са от София, Ботевград или Самоков или пък просто не искат да гледат футбол, можеха да си закупят единствено пакет за баскетболния и футболния мач на стойност 14 лева.


Хитър ход, няма що. Този финт обаче е познат и е заимстван от соц времената. Когато в книжарниците пускаха дългоочаквана дефицитна книга, като например "Отнесени от вихъра", за да си я купиш, ти я предлагаха само в комплект с втория том от тезисите на Тодор Живков или спомените на Цола Драгойчева. Ако щеш.