„Бюджет 2013” не дава никакви ясни приоритети и перспективи за страната, защото в един бюджет е съдържанието на цялата политика на едно правителство – няма ясно приоритизиране, ясни цели и резултати, които трябва да се постигнат. Това каза лидерът на БСП и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в предаването „Неделя 150” на БНР.

Той заяви, че вчера БСП е обсъждала основните параметри и приоритети на алтернативния бюджет, който партията ще предложи. По думите му, в този бюджет се очертават пет приоритетни области, като водещата е икономиката и заетостта. Според Станишев основният проблем, който трябва да бъде решен, е масовата бедност и затова са необходими много ясни и активни мерки на пазара на труда, поощряване на българския бизнес и социални грижи.

„Ще си поставим за ясна цел промяна – държава, която създава условия за икономически растеж, държава, която работи за преодоляване на безработицата и нейното ограничаване, държава, която се грижи за младите хора, младите семейства, за майчинството. Нужни са съвсем конкретни мерки, които ние предлагаме”, заяви лидерът на БСП.