Международното висше бизнес училище е регистрирано в Агенцията по заетостта като доставчик на образователни услуги по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ - Програма BG051PO001-2.1.14 -„Аз мога повече“.

Целева група по „Аз мога повече” са лицата, наети по трудово правоотношение и самонаети, с изключение на заетите в държавните и общинските администрации, в сферата на образованието, съдебната система, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната. 

Схемата „Аз мога повече” предоставя обучение по професионална квалификация, по дигитална компетентност и изучаване на чужд език. От обучението могат да се възползват и студенти, които работят по трудов договор. Това става, след като получат ваучери от Бюрата по труда по местоживеене. Лицата могат да изберат като обучаваща организация Международното висше бизнес училище и да се запишат по един от предлаганите курсове за придобиване на професия.

От 15 октомври 2012 г. бе възобновен приемът на документи по схема "Аз мога повече". Тя се финансира с европейски средства по   Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и се ръководи от Агенцията по заетостта. Целта на програмата е получаване на професионална квалификация или ключова компетентност. 

Документи ще се приемат в Бюрата по труда до 2 ноември 2012 г. /включително/.

След като подадете документите в Бюрото по труда, ще получите уведомление, което удостоверява, че сте одобрен. За да започнете професионално обучение или обучение по ключова компетентност, по които доставчик е Центърът за професионално обучение към Международно висше бизнес училище, е необходимо да донесет на място уведомлението за печат. След това то се връща в Дирекция „Бюро по труда”, откъдето се получава ваучер за съответното обучение. 

Курсовете ще се провеждат в сградата на МВБУ в Ботевград и София, във време, което е удобно за обучаваните лица. 

За връзка и повече информация: МВБУ - София, ул.” Чипровци ” №7, Община Възраждане; тел. 02 4001620.; МВБУ - Ботевград, ул. „ Гурко ” №14 ; тел.0723/68817; mdikova@ibsedu.bg; marusia_dikova@mail.bg.