Тимът на Ямбол се раздели с 205-сантиметровото американско крило Да'Куан Кук. Това бе съобщено днес на специална пресконференция от старши треньора на тима - Иван Чолаков и президента Валентин Ревански.

Американецът Кук пристигна в Ямбол направо от колежа, без да минава пробен период и директно подписа договор. Двете страни са постигнали взаимно съгласие относно разтрогването на контракта, а основната причина за това е слабото представяне на Кук в предсезонните контроли.

Въпреки приличната си статистика - 12.0 точки и 6.2 борби, треньорът Чолаков не е останал доволен от начина му на игра и липсата на агресивност. По всяка вероятност баскетболистът ще продължи кариерата си във Франция.

Спортно-техническото ръководство на тима ще се опита да намери заместник на Кук. Ямболии ще търсят играч, който може да се подвизава като център и тежко крило.

Междувременно Стоян Петков вече тренира наравно със съотборниците си, след като дълго време лекуваше тежка контузия. По думите на Иван Чолаков той е готов на 70-80% да се включи в мачовете на тима.

Единственият играч на бронзовите медалисти от миналия сезон, който не тренира наравно със съотборниците си е Брайън Ормън, който е с висока температура, но най-вероятно ще е на линия за гостуването на Берое в Стара Загора.