На проведения брифинг тази сутрин заместник-кметът Венета Гергова информира представителите на местните медии, че в Община Етрополе в момента се работи по изпълнението на 5 обекта в образователната и социална инфраструктура: трите детски градини в Етрополе, НЧ “Тодор Пеев-1871” и Спортна зала “Стоян Николов”. Целта е създаването на по-добра енергийна ефективност и по-добър климат  за работа и пребиваване.
Има подписани договори с изпълнители и ремонтните дейности текат нормално. На повечето от тях са над 50 % готови, което  дава основание за предсрочното им приключване. Нагласата е това да стане до края на м. ноември тази година.
Във връзка с тази информация тя се обръща към жителите на Етрополе с молба за стопанисване и опазване на направеното. За пример посочи трите площадки около часовниковата кула, пред музея, съда и ОУ “Христо Ботев” в центъра на града, които не само, че не се опазват, но вече има изпочупени лампи. Това се отнася и за новоизградената еко-пътека при Етрополския манастир.
И още една молба отправи Венета Гергова, жителите да сигнализират Общината при откриване на нарушение, за да се вземат съответните мерки за възстановяване на повреденото.
Всичко, което се прави е за хората и трябва да се опазва, за да го има по-дълго време.