Нашата опозиция е нереформирана, стара опозиция, морално овехтяла. Това каза финансовият министър Симеон Дянков в парламента, след приемането на първо четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2013 г. със становище на Министерския съвет.

„Правителството отговаря за бюджета. Икономиката се води от физически, юридически, частни субекти, така че, когато опозицията говори - защо държавата да не направи нещо – „направетe нещо за икономиката”, това е старият комунистически строй. Старите комунисти, превърнали се сега в социалисти или други опозиционери, които си представят, че държавата е предприятие, сто процента държавна собственост, всичко определя държавата. Държавата само създава инфраструктурата, което се прави и в следващия бюджет. Тя създава ниските данъци, което вече е направено, и ние сме го поддържали, тя създава финансовата стабилност”, заяви министър Дянков.

По думите му - оттам нататък частният сектор създава икономиката. „Крайно време е всички – и най-вляво, и най-вдясно, бившите и сегашни комунисти, да разберат, че е минало времето, когато те и държавата определят всичко”, заяви Симеон Дянков.