Трите докладни, внесени от опозицията в ОбС, отпаднаха от дневния ред на днешното редовно заседание. Маргарита Кирова предложи от дневния ред да бъде изтеглена докладната за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на ОбС Йорданка Лалчева. Тя заяви, че прави това предложение от името на Комисията по местно самоуправление. Кирова изтъкна, че мотивите, с които се иска оставката на Лалчева, „не са довели до негативна работа на ОбС”. Тя призова съветниците да се подготвят предварително за сесия, така че в местния парламент да се работи по същество.
Йордан Йорданов предложи от дневния на днешното заседание да отпадне докладната за промени в правилника на ОбС. „Знаете, че няма да се приеме. Така че е излишно да се подлага на гласуване”, обърна се Йорданов към колегите си от опозицията. Марияна Горгачева заяви, че подобно изказване от негова страна е непочтено, тъй като преди няколко дни в личен разговор с нея и д-р Златева, Йорданов е изразил мнение, че Правилникът действително се нуждае от промени и той лично ще съдейства това да се случи.
Цонка Докова, също от групата на ГЕРБ, предложи да се изтегли докладната за разпределение на ефирното време. Според нея, ако предложението се гласува, предаването „Часът на общината” ще се превърне в политическа говорилня.
Мнозинството в ОбС подкрепи предложенията на тримата съветници за отпадане на докладните.