Заради огромния си ръст - 2,57 м, украинецът Леонид Стадник е трябвало да напусне работа и прекарва повечето си време в родното си село, защото е твърде висок, за да влезе в автомобил или рейс, предаде Асошиейтед прес.

Стадник мечтае да открие сродна душа, като предишния най-висок човек в света китаецът Бао Сишун. Засега обаче 37-годишният ветеринар живее с майка си и сестра си.

Спрял да ходи на работа, защото нямал обувки и краката му измръзнали. Сега се грижи за семейната градина, три крави, кон, прасета и пилета.

Той обаче твърди, че изпитанията са му показали колко много добри хора има по света. На такива хора той трябва да разчита за дрехи, обувки и всякакви удобства.

Неотдавна е получил компютър и сега иска да учи английски, за да има повече възможности за общуване.

В неделя пък местна организация му подари специален огромен велосипед, с който може да се придвижва по-лесно до магазина в съседното село.

Леонид Стадник е започнал да расте бързо след мозъчна операция, когато бил на 14 години. Тя довела до свръхпроизводство на хормона на растежа. Тъй като тежи 200 кг, той страда от болки в коленните стави и често се движи с патерици.