За седма поредна година конференцията Дни на Microsoft осигурява предимството на потребителите да се запознаят и да тестват най-иновативните и ефективни решения и продукти, с които да оптимизират дейност си.

И за пореден път Microsoft се доверява на Хюлет-Пакард и разчита на НР продуктите за демонстрацията в максимална степен на възможностите на най-новите софтуерни решения.

Дни на Microsoft'08 - Увеличете преднината" е най-мащабната конференция на Майкрософт България, която събира ИТ мениджъри и консултанти, мениджъри на проекти, софтуерни инженери, мрежови и системни администратори и разработчици на софтуер.

Целта на Дни на Microsoft е да предостави максимум полезна информация, която да помогне на специалистите да разгърнат своя потенциал и да допринесат за успеха на бизнеса си, както и реална възможност да тестват 3-те нови версии на продукти на Microsoft: Visual Studio 2008, SQL Server 2008 и Windows Server 2008.

Възможностите на новите решения могат да бъдат тествани на специално изградената НР лаборатория от 25 мощни компютри HP Compaq dc5800 Business PC, където участниците в конференцията ще могат да се запознаят с възможностите на продуктите на Microsoft. 

За изграждането на лабораторията Хюлет-Пакард България предоставя 25 настолни компютри HP Compaq dc5800 с Intel Core2 Duo процесори, 250 HDD, 1 GB RАМ и DVD/RW, оборудвани с 19-инчови монитори НР L1908w.

HP Compaq dc5800 са сертифицирани с EPEAT Gold - най-високия клас в система EPEAT за оценка продуктите спрямо тяхното екологично изпълнение.

Продуктите, сертифицирани с EPEAT Gold, включват различни характеристики, които подпомагат фирмите да намалят въздействието на бизнеса си върху околната среда.