Заместник окръжният прокурор на Плевен и наблюдаващ прокурор по случая с трагедията във влака София-Кардам Валери Мирчев остава на поста си. Това стана ясно след среща между Мирчев и главния прокурор Борис Велчев, след която окръжният прокурор е оттеглил оставката си, която бе подадена вчера.

Валери Мирчев обясни, че подадената от него оставка е била резултат от емоционално решение, взето вследствие на огромно напрежение. По неговите думи тя няма нищо общо с разследването на случая с влака София-Кардам.

На срещата е бил обсъден и хода на разследването на трагичния инцидент. Според Мирчев има отговорни за разрастването на пожара вследствие на неадекватни действия. Прокурорът допълни, че вече са разпитани повечето от свидетелите на пожара. Според техните показания огънят е пламнал в шесто купе.

Едва след като приключи пожаротехническата експертиза ще може да се говори за конкретните причини за огъня, допълни Мирчев и заяви, че на този етап не може да даде повече информация за хода на разследването.