Министърът на транспорта Петър Мутафчиев е предложил на министъра на вътрешните работи Румен Петков да награди служителите на МВР, участвали в спасяването на пътниците и при гасенето на пожара във влака по линията София-Кардам, възникнал на 28 февруари тази година.

Служителите от системата на МВР са проявили изключителна смелост и самопожертвувателност.

Министър Мутафчиев лично се срещна и разговаря с единия от служителите - Христо Христов, и му благодари за оказаната помощ.

Междувременно хиляди шуменци се простиха с трагично загиналите при пожара във влака директор на националния археологически институт проф. Рашо Рашев и 20-годишният студент Стоян Ковачев, които бяха погребани днес.

Два часа продължи поклонението пред тленните останки на проф. Рашев в регионалния исторически музей в Шумен.

Да се простят с колегата и приятеля си дойдоха проф. Борислав Китов, проф. Николай Овчаров, народните представители проф. Станислав Станилов и Светослав Спасов, зам.-министърът на културата Иван Токаджиев.

На поклонението присъстваха и кметът на Шумен Красимир Костов и неговият екип, областният управител Тодор Тодоров, председателят на общинския съвет Даниела Русева, колеги и студенти на проф. Рашо Рашев.