30-годишен столичанин е бил задържан вчера в кв. "Павлово" около 12 часа при операция на служители на отдел "Наркотици", съобщиха антимафиотите на брифинг в ГДБОП.

Мъжът е известен на полицията, регистриран за разпространение на наркотици.
Той бил засечен докато шофирал автомобила си "Ауди", но не се подчинил и не спрял за проверка.

Последвало кратко преследване из улиците на квартала и когато бил засечен от спецполицаите, оказал яростна съпротива, което наложило използване на помощни средства при задържането му, уточняват от пресцентъра на МВР.

При обиск в дома му били открити и иззети 300 грама кокаин, саморъчно изработена преса за изготвяне на дози, 3000 евро и голяма сума български левове.

По думите на директора на ГДБОП гл. комисар Кирил Георргиев това е количеството, което задържаният средно месечно е разпространявал.
Той прибавял към кокаина други примеси и така печалбата му се увеличавала.

30-годишният мъж е член на група, която се занимава  с доставката на дрога от Южна Америка и разпространението й на територията на цялата страна.
Вече е излежал една присъда и срещу него е имало няколко опита за покушение. По случая е образувано полицейско производство.

При друга операция, проведена тази нощ, отново в столицата са задържани 5 мъже от квартал "Надежда".

Те са членове на група, която се занимава с разпространение на наркотици. Целта на акцията е била да се предотврати конфликт с враждуваща група от столичния квартал "Захарна фабрика".
Враждата между тях  датира от 2005 година и била  за разпределяне на територии.

При обиски от домовете на задържаните били иззети два газови пистолета, преработени в бойни, къса резана пушка, ловна пушка с патрони, валута и малко количество наркотици - канабис, амфетамини и хероин.

По случая е образувано полицейско дознание, работата продължава.