В традиционен си коментар по актуални теми проф. Юлиян Вучков по ТВ7, започна разсъжденията си от глобални за човечеството теми, но завърши с "Вип Брадър".

Ето какво е неговото мнение за най-рейтинговото риалити в родния ефир:

"Днешният свят се обезличава като се люшка между два крайности - бездушието и лудостта. А това става и заради поръчковите медии. Те ни заливат с малоумни зверски дълги реклами. Всичко това деморализира човечеството. Ние сме залети от една безкрайна, нетърпима, мачкаща ни информация за касапски секс, за нещастия, войни, убийства и т.н.

Заливат ни с идиотщини като американските филми на ужасите, като сериалите за изроди и мутри. Къде са положителните неща, положителните примери, които съществуват в света. Защо те не са център на медиите, за да дават едно по-друго усещане на хората.

Върхът, първенецът на тия гадости, с които сме заливани, е "ВИП Брадър". Това е вече, дето се казва, есенцията на простащината, която унищожава и смазва света. Тука любимец стана не тоя Орлин Павлов, певеца...

Аз съм доволен, че той беше определен за победител, защото той беше единственият нормален, възпитан, приятно изглеждащ човек. Затова когато го наградиха, му отделиха 1-2 минути, а дадоха безкрайно време за нетърпимо разгащения, агресивния, загубил човешкия си облик Фънки.

Сигурно простаците и лъжетворците го харесваха много, защото Фънки през цялото време в къщата псуваше, ругаеше партньорите си. Тресеше се от кеф, когато ги унижаваше, когато казваше, че ги обича, след като ги е накарал да се мразят и да се съжаляват", сподели професорът в коментара си.