ървият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за Купата на България "Леденика" е "Черно море Еврохолд". Днес в Самоков той успя да се наложи над другия полуфиналист "Левски" със 76-72 след петминутно продължение. Така варненци вече чакат съперника си на финала в четвъртък, който ще бъде определен в мача "Лукойл Академик" - ЦСКА.

Вместо варненския тим на финала за купата можеше да бъде "Балкан". Нашите обаче отстъпиха на четвъртфинала с 1-2 победи именно от "Черно море". Болезнено е да си припомним, но "Балкан" разгроми своя съперник в първия мач в Ботевград на 16 март с 90-70. След това пропусна да спечели серията още във Варна, когато диктуваше играта прец първото полувреме и имаше аванс от 7 точки. Срина се в третата част и загуби срещата с 85-73. В допълнителния трети мач миналия четвъртък в Ботевград "зелено-белите" паднаха с 80-86 след много слаба ира в последните 10 минути и драстична намеса на реферите в полза на гостите.

Може само да се гадае дали ако "Балкан" бе отишъл на полуфинал щеше да отстрани "Левски". Видя се обаче, че това не е невъзможно. В крайна сметка - ново разочарование за фенолете на баскета в Ботевград.