"СДС не е просто партия, а СДС е идея, а аз не си тръгвам от идеята", каза в интервю за сутрешния блок "Здравей, България!" по Нова телевизия евродепутатът Надежда Нейнски.

Припомняме ви, че след изключването на Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков от СДС, Нейнски сама пожела да напусне партията, заявявайки в писмо, че не тя напуска СДС, а СДС я напуска.

Относно писмото, което тя написа до СДС, Нейнски заяви, че това не е спонтанно решение. По думите й, в писмото е написала абсолютно всичко, което е искала да каже. Евродепутатът поясни, че разминаването между нея и партията е започнало, когато СДС се се отказало от това, за което е било създадено. Тя бе категорична, че партията не е създадена, за да обслужва конюнктурни идеи.

Според нея, хората, които преди години бяха по площадите, в момента са объркани. "Хората очакват десницата да бъде единна. Те се надяват, че тези, които инициираха реформите, ще се обединят", заяви Нейнски и добави, че явно "Синята коалиция" е първата лястовица на надеждата за обединение на синята идея.

Евродепутатът обаче припомни, че всичко това, което България е направила е резултат от управлението на сините.

Относно твърденията на Мартин Димитров и Димо Гяуров за сделка между СДС и ГЕРБ за конституционен съдия, тя заяви, че това, което се случва е изключително възмутимо. "СДС избра сега да бъде зависима от независимите", поясни Нейнски и добави, че ГЕРБ в момента се опитва да си измие ръцете.

"Не бих приела да отида в друга партия. Това е неприлично предложение за мен и никой не ми го предлага, защото знае, че няма да го приема, тъй като е известно мнението ми за гастрола между партиите", каза още Надежда Нейнски.