100 000 листовки ще раздаде СДС заради седмия вот на недоверие към правителството, който опозицията поиска заради провала в цялостната политика на управляващите. В тях се призовават гражданите да дадат „червен картон на трите партии, отговорни за положението в България, за да може БСП, ДПС и НДСВ да пропуснат следващия мач". Флаерите ще бъдат раздадени в областните центрове, както и пред сградата на парламента в сряда – денят на дебатите по искането за оставка на кабинета.

В листовките се казва, че последните осем години са загубени за реформи в здравеопазването, модернизиране на образованието, ефективност на съдебната система, запазване на българската природа, усвояването на европейските фондове, развитието на селското стопанство, подобряване на инфраструктурата. В тях, освен трите партии, които носят отговорност се изброяват и пет неща, с които тяхното правителство е направило страната ни известна – корупция, некомпетентност, престъпност, кражби и скандали.

След редовното заседание на ръководството на партията, стана ясно, че сините не отдават значение на внесената жалба в съда срещу проведените вътрешнопартийни избори. Главният секретар Иван Сотиров посочи, че „пред СДС и страната има много по-сериозни проблеми”. „И явно това стана мода и начин за съществуване на някои хора в политиката и правене на политическа кариера – като не могат по-друг начин да се изявят, ходят и пишат жалби в съда и разнасят някакви документи”, каза още той. 

Според жалбоподателите, сред които е избраната в новия НИС Дора Христова, комисия за вътрешния вот в партията била нелегитимна. Пред Дарик тя заяви, че „това, което става е в резултат на неспазване на определени принципи”.