При неотдавнашното й посещението заедно с Бойко Борисов в Етрополе заместник-министърът на образованието, младежта и науката обеща отново да посети СОУ “Христо Ясенов” Днес тя изпълни обещанието си.
Както й при посещението в детските градини, тя беше придружена от Христо Андреев – началник на РИО на БОН, Мария Кунина – заместник-областен управител, Линко Лилов – областен координатор на ПП “ГЕРБ”. С тях бяха още кметът инж. Богомил Георгиев и неговите заместници Росица Христова и Венета Гергова.
Срещата  с учители и ученици започна от 12:30 часа в  Актовата зала на гимназията. Групата дойде след посещение в трите целодневни градини и беше приятно изненадана с българско хоро, изпълнено от ученици-танцьори в Ансамбъл “Балканска младост” с ръководител Калинка  Пушкарова.
Директорката Светла Вълова запозна гостите накратко с историята на училището, със спечелените проекти, с новостите в образованието.
Обект на нововъведенията беше и обширната презентация и споделеният опит на някои от учителите. Учителят по изобразително изкуство Николай Георгиев представи чрез презентацията как се прави рисунка по метода “мраморен лист”, като картината чиято изработка беше показана от екрана подариха на зам.-министър Дамянова. 
След това срещата премина като професионален разговор по проблемите на образованието, използването на новите методи в урока и как новото оказва влияние върху развитието на знанията и поведението на учениците.
Гостите разгледаха напълно обновената след ремонта училищна сграда.