Формация „Бисера” при Народно читалище „Св.Георги Победоносец” – София и църковният хор при храм „Успение на Пресвета Богородица” изнесоха коледен концерт в зала „Орханиец” на музея. Той започна с църковни песнопения и завърши с народни песни от репертоара на двете групи. В залата прозвучаха „Достойно есть”, „Отче наш”, „Херувимска песен”, „Тръгнала е малка мома”, „Снощи седенки кладохме”, „Дреме ми се” – обработка на Милена Спасова, „Думай, Злато”, „Израснала е трепетлика” и други. 

Коледният концерт е първата съвместна проява на двете групи. Връзката между тях е Милена Спасова. Тя е създател и ръководител и на формация „Бисера” и на църковния хор при новия храм в Ботевград. 
Формацията е създадена през 2000 година, 7 години преди местния църковен хор. В днешния си вид наброява шест певици, които изпълняват както народни песни от различни фолклорни области на България, така и църковна музика. Формацията осъществява съвместни и самостоятелни концерти по покана на различни културни организации и църковни настоятелства в столицата и страната. Носител е на престижни награди от прегледи и фестивали на вокалното изкуство. През 2004 г. записва първия си компактдиск "Перли в тревата", през 2006 г. издава втори със заглавие "Тебе поем" и през 2010 г. записва трети по повод десет годишния си юбилей.