В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, Пчеларско дружество „Димитър Панчев” подари по едно бурканче мед на всяко дете от подготвителните групи на ЦДГ „Синчец”.

Гостуването на пчеларите в детското заведение се състоя днес и се превърна в истински празник за малчуганите. Децата посрещнаха своите гости със специална програма. Облечени като пчелички, те изпълниха песни, стихове и танци, посветени на пчелата и пчеларството. От своя страна представител на гостите разказа на малките домакини за живота на пчелното семейство, за взаимоотношенията на подрастващите пчелички с възрастните, за полезното въздействие на пчелните продукти върху младия организъм.

Пчеларите призоваха децата да обичат меда и да го използват в своето ежедневие.

„Много от нашите внуци и деца са бивши и настоящи възпитаници на ЦДГ „Синчец”. Това е основната причина за решението ни да подарим мед на по-големите деца от тази детска градина. Надяваме се, че с тази стъпка ще положим началото на едно добро приятелство между пчеларското дружество и ЦДГ „Синчец”. Вярваме, че много от малчуганите ще станат наши последователи”, каза пред наш репортер Румен Цветков, председател на Пчеларско дружество „Димитър Панчев” – Ботевград.