Учениците от клубовете „Благородно сърце”, „Моят екологичен свят” и „Природолюбители”, сформирани по проект „Успех” в ПМГ „Акад-проф.д-р Асен Златаров”, гостувах днес на пенсионерски клуб „Детелина” в Ботевград. Чрез клип „Коледа по света”, гимназистите от ”Благородно сърце” разказаха на възрастните хора за това как се празнува Коледа в различните точки на света.
Младите еколози показаха сувенири и коледни украси, които са изработили от отпадъчни материали. По тази начин те отново напомниха, че разделното събиране на боклуци намалява разхода на природни ресурси и има ключова роля в борбата срещу климатичните промени.
В края на срещата учениците рецитираха стихове. Те бяха специален поздрав за пенсионерите по повод предстоящите коледни и новогодишни празници.
От името на клуб „Детелина” благодарност към учениците от трите клуба, към техните ръководители Ценка Пеева, Радка Гетова и Теменужка Христова и към директора на гимназията Даниела Колева поднесе Цеца Христова – бивш учител в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” и общински съветник в настоящия състав на ОбС.