Google продължава да премахва част от услугите си, които са малко използвани или пък са скъпи за поддържане. Най-отличаващата се услуга в списъка е Google Sync, която вече не е на разположението на платените потребители, става ясно от съобщение в блога на компанията.
                      
                        

Списъкът за почистване включва още няколко функции на Google Calendar, както и Punchd, услуга от типа "карти за лоялни клиенти", придобита от компанията миналата година, която обаче за разлика от традиционните такива е изцяло цифрова.

Друго ключово спиране е услугата за синхронизиране с GMail, Google Календар и Google Контакти чрез Microsoft Exchange ActiveSync. Google и Microsoft имат договор за тази технология, но очевидно тя вече няма да е достъпна за неплатените потребители. Услугата обаче ще продължи да бъде валидна за Google Apps for Business, Google Apps for Education и Google Apps for Government. Безплатната алтернатива е стандартите IMAP, CalDAV и CardDAV да синхронизират данни между услуги и приложения без нужда от ActiveSync.

Google Sync for Nokia S60 също ще бъде затворена на 30 януари 2013 година. В същия ден ще бъде спрян и вариантът за синхронизация SyncML.

Идва краят и за функцията "Appointment slots" в Google Calendar. Вече не е възможно добавяне на нови слотове, но все още потребителите могат да използват съществуващите за срок от една година.

Експериментите Smart Rescheduler и Add Gadget by URL за Google Calendar също са били прекратени, както и Check your calendar via SMS и Create event via SMS, които бяха достъпни само за потребителите на територията на САЩ.