Крути финансови мерки бяха взети от ръководството на Лукойл Академик след загубата от Будучност (Подгорица) с 55:74, която доведе до отпадането на тима от Юрокъп, съобщава Тема Спорт. Баскетболистите на тима вече са се разделили с 50% от месечните си възнаграждения, пише още всекидневникът.

Очаква се те да не вземат никакви пари преди коледните и новогодишните празници. Това се отнася и за треньора Марин Докузовски и хората от неговия щаб.

Чистката, за която от клуба вече признаха, че стартира от Мохамед Абукар, ще започне в началото на следващата седмица. Крилото ще бъде уволнен дисциплинарно заради системно нарушаване на режима. Той е бил заловен да кара с 2 промила алкохол в кръвта, а шефовете ще използват този момент, за да го изгонят, без да му изплатят нито един долар.

Единственото добро до момента след всички драми около клуба изглежда поведението на Божидар Аврамов. 22-годишният национал отказа да се прибере в родната Варна за празниците. Той ще тренира самостоятелно дори на Коледа под вещото наблюдение на помощник треньора Георги Давидов.

Гардът счупи пръст на дясната си ръка миналия месец, като се очаква да свали шината си в първите дни на новата година.