Час и половина  самодейците пяха, танцуваха и разказваха

Богата фолклорна, музикална и артистична програма изнесоха гостите- самодейци от Народно читалище „Тодор Пеев – 1871” гр. Етрополе. Предколедното събитие се състоя в големия салон на нашето читалище. Макар и студено, времето не спря заинтригуваните и жадни за народно творчество. Поканата за идването на самородните таланти  бе от кмета Васил Узунов, а самото осъществяване и изненада от инж. Богомил Георгиев – кмет на Етрополска община. Същият е познат на мнозина брезничани, като “Боко командира”. Бившият военен и настоящ градоначалник е служил във вече несъществуващото брезнишко казармено поделение. От тук е и семейството на неговата съпруга.

В близо час и половина  талантливите танцьори, певци, разказвачи, радваха присъстващите с най-доброто от своя репертоар. Еуфория и настроение в залата предизвикаха „момчетата гордост” на старопланинския град от Етрополския духов оркестър.
Накрая домакините от читалище „Просвещение – 1870” също обещаха свое гостуване в „града на Боко”, където да представят нашите състави и групи.
Мероприятието завърши с много аплодисменти и ставане на крака от публиката.
Текстът и снимката са  от  mybreznik.com