Кметът на общината Георги Георгиев днес е издал заповед, с която определя залата на партерния етаж на общината като място, където да се провеждат обсъждания и други прояви по въпросите на националния референдум. Залата може да се ползва от инициативния комитет, от депутатите, внесли предложението за референдума, както и от инициативните комитети, регистрирани от ЦИК, които застъпват алтернативна позиция.

Залата ще може да се ползва от 27 декември до 25 януари 2013г. във времето от 8.30 до 17.30 часа.

Кметовете на кметствата ще определят помещенията, където ще се  правят обсъжданията за референдума в селата.

Със своя заповед от днес кметът е определил и местата, където ще се поставят агитационните материали – на табла, поставени в пространството между магазин „Европа” и хотел „Ботевград”. Всеки агитационен материал трябва да има информация от чие име е издаден, както и че купуването и продаването на гласове е престъпление.
Агитационни материали на сгради, огради и витрини могат да се поставят само след разрешение на собственика или управителя на обекта.

Забранява се унищожаването на агитационни материали до края на деня на референдума. Забранява се също публикуването на анонимни материали, както и използването на материали, накърняващи доброто име на участниците в информационно-разяснителната кампания.
Забранява се и агитацията на работни места от лица, които са на изборна длъжност, синдикални лидери или представители на работодателски организации. На 26 и 27 януари агитацията ще бъде забранена, се казва още  в заповедта на кмета.