"Имам план за подготовката, имам и най-важното – добрата логистика за мача с Исландия, който смятам, че ще се окаже решаващ за нашето класиране в следващата фаза. Гостуването ни в Исландия минава през доста сериозни перипетии относно пътуването. Може би за първи път се случва, но на другия ден след жребия беше направена резервация за билетите и те вече са блокирани, а даже е платено капаро. Смятам, че това само по себе си е важна стъпка, защото трябва да се знае програмата на отбора. Сега са Коледни празници и в Европа хората ги уважат много и явно във федерациите на Австрия, Унгария и Словакия няма луди като мен, които искат по празниците да е готова програмата. Първото нещо, което ще опитаме да свършим след Нова година е да уредим контроли с тези три отбора. Те също участват в квалификацията, от други групи са, а в същото време те са в един триъгълник на по 60 км разстояние, което значи, че с едно пътуване до Виена ще успеем да направим тези контроли. Моето желание е да бъдат шест и да играем с всеки по два пъти, но това вече е въпрос на преговори. Всичко изглежда много розово с едно пътуване и то ще можем да го осигурим финансово, защото до Виена има по три полета на ден. Това е най-важно засега и ще ми се иска до 15 януари да бъдем готови. От тези срещи можем да организираме най-малко три и най-много шест и това става въпрос за периода между 12 и 19 юли.

До 12 юли по първоначална програма смятам, че е правилно да работим на планина, а в Самоков има много добри условия и като леглова база и като зала. Подготовката ще започне три-четири дни преди 1 юли, като всичко ще бъде съгласувано с контролите. Иска ми се те да бъдат в периода между 12 и 19 юли, но естествено ще бъдат съобразени и със съперниците. След това вече ще отидем във Варна и да се позиционираме за по-дълъг период там. Говорим за времето от 18-19 юли до 10 август, когато е мачът с Румъния. На другия ден пътуваме за Исландия и там играем на 13-и.

Вярвам, че ще успеем да бъдем един от четирите победителя в групите и ще се класираме за следващата фаза. И дай Боже на 15-и август залата в Ботевград да бъде готова, за да отидем там. Водих дълъг разговор с премиера и имам неговата дума, че държавата ще помогне за залата, както стратегически е решила да помогне на доста места, като Пловдив, Ямбол, Русе и Бургас. Вярвам, че ще успеем, защото самата Община в лицето на Кмета г-н Георги Георгиев е доста съпричастна и сама полага много големи усилия. Строителството е напреднало, краят се вижда и с общи усилия вярвам, че наистина България ще домакинства на най-важната част от квалификацията в Ботевград. Както казах и преди хората в Ботевград заслужават да бъдат наградени за всеотдайната си подкрепа на любимия отбор. Баща ми работеше в Окръжния съвет на БСФС навремето и детството ми е минало покрай легендарното поколение на Везенков, Данчо Колев, Емил Йонов, Коки Пеев и покойните вече Венци Славов и Иван Андреев, Бог да ги прости. Откакто се помня тази зала в града съм я виждал винаги пълна, без значение от нивото на отбора. Не коментирам тимът, който ставаше шампион и напълни зала Универсиада догоре срещу Арис, а коментирам когато отборът е бил в тежко състояние и дори в Б група залата се пълнеше. Това са хора, които обичат баскетбола и, които наистина заслужават.
 
Убеден съм, че любовта на феновете е толкова голяма, че те са готови ако има нужда от доброволци и да помогнат, само и само да имат нов по-голям и модерен дом. Вярвам в доброто и се надявам наистина, че това ще се случи. Независимо от много тежката финансова ситуация в страната съм убеден, че с общи усилия и с волята на премиера и кмета на Ботевград това ще стане, за да успеем в периода на плейофите в това състезание."