Боби Михайлов възнамерява да закупи 7 дка земя в близост до скандалния парцел от 29 дка и на половин километър от брега на морето - между Слънчев бряг и Свети Влас, твърди ТВ7.
 
Парцелът е с получено одобрение за продажба в един и същи ден със скандалния терен от 29 дка от бившия кмет на Несебър – Магдалена Мандулева. Автор на устройствените планове е арх. Калин Тихолов. Той е завеждащ Катедра в Университета за Архитектура и строителство в София и е автор на широко коментираните и спорни устройствени планове на стария град в Несебър, на Слънчев бряг-изток, на Царево и Бургас. Архитектът също е в процедура на закупуване от държавата на съседните гори до парцела на Борислав Михайлов. Случайно или не, преди няколко години гората на въпросното място изгоряла и цената й паднала на 21 лв. на кв. м. За сравнение, цената на кв. м в района на крайбрежието варира от 50 до 100 евро.

Апартаментът, в който живее бившият кмет на Несебър Магдалена Мандулева, която в един и същи ден одобрява всички процедури, се намира в жилищен блок, построен в непосредствена близост до защитени пясъчни дюни в Несебър. Апартаментът се води на името на сина на бившата кметица – и му е прехвърлен от фирмата "Виксън инвест", построила блока върху дюни, според местните хора. Те твърдят, че дюните са били унищожени. Данъчната оценка на апартамента, закупен от сина на бившата кметица, е символична – 24 444 лв. за 77 кв.м. или 320 лв. на кв. м. при пазарни цени към онзи момент от 1000 евро на кв.м ., показа проверката ни в Имотния регистър в Несебър.

Любопитна подробност е, че бившата кметица Магдалена Мандулева преди това е била шеф на Горското стопанство в Несебър и в това си качество е дала положително становище на строителя - фирмата "Виксън инвест", продала апартамент на сина й, тъй като теренът от 5 дка, върху който е построен блока, се води Държавен горски фонд. Пет години по-късно статутът на терена не е променен и той продължава да е горски фонд, без инвеститорът дори да е получил право на строеж от Министерството на земеделието.