Шефът на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев притежава автомобил, собственост на „СЛЕ Груп", на които първоначално бе издадено разрешение за строеж на дюните в Несебър на 21 декември 2012 г., разкри разследване на „Биволъ".

Припомняме ви,  че разрешението се издаде на базата на твърдения от страна на директора на РИОСВ Бургас, гласящ, че за реализацията на проекта не е необходимо представяне Оценка въздействието върху околната среда.

Черен джип Ауди Q7 докарва шефа на РИОСВ Бургас пред дома му в бургаския к-с „Славейков", където са паркирани служебния му Форд и Ауди S8, което той ползва. Според данните записът е правен в следобедните часове на 8 декември 2012 г.(събота), седмицата преди да бъде подписано скандалното решение в полза на "СЛЕ груп".

Проучването показва, че джипът, с транзитен номер 653H036, се ползва от собствениците на „СЛЕ Груп". Автомобилът е лизингов и номерът му е издаден на 4 декември 2012 г. Непосредствено след като е избухнал скандалът обаче, в първия работен ден на Новата година - 02 януари 2013 г., номерът е сменен.

Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София, както би показала и елементарна провери в базата данни на КАТ.

Припомняме ви, че в интервю за БНТ от 8 януари 2013 г. Бойчо Георгиев официално отрече, че познава някой от „СЛЕ Груп". "Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са", беше категоричен Георгиев.

След като стана ясно, че е потвърдил липсата на необходимост от екооценка за строеж на дюните в Несебър, шефът на РИОСВ - Бургас беше нарочен за уволнение от страна на премиера. Нона Караджова обаче лично защити подчинения си и уволнението му вече не е на дневен ред.

Оказа се, че подписът на Бойчо Георгиев е сложен и под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който възмути гражданското общество и природозащитниците, които излязоха на протест вчера.

За да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, аудито на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма "Виг Трейд" ЕООД, с Булстат 147096115. Зад него се вижда служебният му Форд с номер А 4848 КР, посочва още изданието.

Записът, с който Биволъ разполага може бъде подложен на експертиза от МВР. Ако се окаже автентичен, то това разкрива добре организирана и прикрита корупционна схема зад "Дюнигейт", с участието на държавни служители.