"Прецедент е временна комисия да пише междинен доклад", каза депутатът от БСП Петър Димитров в изявление от пленарната трибунав Народното събрание.  Коментарът на социалиста е по отношение на Комисията "Белене".

Според червените така ГЕРБ оказва арогантен политически натиск. "Комисията работи само за да прави мръсни услуги на ГЕРБ", смята Димитров. По думите му, ако има мъже в комисията, те трябва да излязат и да кажат - правителството на ГЕРБ прогони ERW от проекта АЕЦ "Белене". Той е категоричен, че трябва да се признае приноса на Тройната коалиция, че са привлекли такъв инвеститор като ERW.

Петър Димитров заяви отново, че няма държава, която да върви против интересите й.

Социалистът е категоричен, че управляващите по всякакъв начин се мъчат да втълпят на хората, че "Белене" е един гьол. Той определи темата за АЕЦ - а като най - голямата лъжа на ГЕРБ. "Няма такива идиоти, които ще излязат и ще убедят хората, че за 15 години ще спестят 15 млн., нали?", попита Петър Димитров. Червените призоваха да не се обръща внимание на злобното политическо говорене от страна на ГЕРБ за проекта АЕЦ "Белене".

"На 27 януари хората трябва да излязат и да кажат, че без ГЕРБ и без Бойко Борисов можем, но без АЕЦ "Белене" - не можем", каза още Петър Димитров.