10 секунди държах връчения мандат, няма да правя нов кабинет. Това заяви Бойко Борисов след срещата с Росен Плевнелиев. Близо 4 години носихме цялата политическа отговорност с правителство на малцинството. Това е важно да се знае, защото през тези години сме градили и нищо не сме разрушили, каза Борисов.

Той се обърна към Росен Плевнелиев като му препоръча БСП и ДПС да вземат мандата. "Така те ще проведат изборите, ще си назначат вътрешен министър. Така вие няма да понесете пасив, как ще намерите 15 министри", обърна се към държавния глава Бойко Борисов. Ако си пратите съветниците в МС, кой ще работи в президентството, попита премиерът в оставка. Ако Станишев и Доган вземат за тези два месеца властта ще вдигнат доходите на хората и пенсиите незабавно. После ще отидат в Брюксел и ще наложат вето върху бюджета на ЕС, за да получат повече пари, иронизира Бойко Борисов.

Опозицията в лицето на БСП, ДПС, Атака и останалите могат да съберат 101 депутати и аз им гарантирам, че ще осигуря 20 депутати от ГЕРБ да стоят в залата, за да има кворум. Това обаче означава, че Ахмед Доган трябва да ходи на работа, 21 няма да дам, каза Борисов. Ще дам подкрепа на ДПС и БСП с тези 20 депутати, за да съставят правителство, втрещи президента Бойко Борисов.

Ако са искрени и уверени, че ще спечелят изборите, защо да има два месеца безвремие. Вземат властта и ако народът ги преизбере ще си управляват, заяви премиерът в оставка. "През цялото време Сергей Станишев ни упрекваше че няма да проведем честни избори, използваха времето да казват, че съм диктатор. Кой диктатор връща цялата власт", попита Борисов.

Някои от медиите брутално ни подкрепяха, въпреки че не сме искали това стана ясно, че това е било за пред Брюксел. БСП и ДПС свалиха правителството с метеж, вкараха провокаторите сред тях и това не беше по Конституция. Оставих финансова стабилна държава, защото всички държави посочиха че рейтингите са стабилни. Сега ще видя антикризисните мерки на Станишев и Корнелия Нинова, избухна Бойко Борисов.