Една от версиите, по които работи полицията от късно снощи по случая с тройното убийство и самоубийство в Пловдив, е изневяра, твърди в. "Всеки ден".

Бивши колеги на убитата Николина Тепавичарова разказали, че от няколко месеца тя поддържала близки отношения с друг мъж, с когото се запознала в интернет. Не е ясно дали е имала интимен контакт с него. Вероятно съпругът й - военният Георги Тепавичаров е разбрал за срещите й с мъжа и е решил да ликвидира жена си, допускат криминалисти, без да се ангажират с официален коментар. Факт е, че първо е била разстреляна Николина, след което са били убити двете деца Ангел и Илия. Съседите обаче не са чули кавга от апартамента им.

Невъзможността да изплащат кредит от 200 000 лева друга версия, по която работят криминалистите. Кредитът е бил изтеглен през 2008 година. Семейството е искало да превърне наследствена къща в Чепеларе в семеен хотел. Печалбата от стаите трябвало да покрива вноските по кредита. Кризата обаче притиснала семейството и те не можели да погасяват задълженията си към банката. Преди дни съпругът Георги Тепавичаров продал къща и два парцела в Нареченски Бани.

Не са открити следи от влизане с взлом в жилището преди трагедията. Въпреки това съседите не вярват, че Георги е убил семейството си. Тяхната версия е, че убийствата са извършени от външен човек. Съседка заяви пред Нова телевизия, че нищо не подсказвало, че Тепавичарови имат финансови или някакви други проблеми. Всички в блока в Пловдив са потресени от трагедията.

Тройното убийство и самоубийство е извършено в петък срещу събота през нощта, съобщи за Дарик източник от разследването. Жената на военния е открита на леглото в спалнята с куршум в главата. Момченцата и бащата са били в детската стая. Децата са лежали в креватчетата си, а сержант Тепавичаров - на земята. Тялото му било затиснало вратата и по тази причина брат му Костадин не е могъл да я отвори. Според лекари смъртта е настъпила, докато Николина и децата са спели и те са издъхнали мигновено, без да страдат. Сержант Георги Тепавичаров е прехвърлил семейната кола „Дачия" и апартамента на бул. „Македония" на брат си Костадин. Жилището е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови го закупили. Миналата сряда военният занесъл чанта с хранителни продукти от дома си на брат си. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е бил взел решение да убие семейството си и себе си.

Готови са резултатите от химическата експертиза за четворното убийство в Пловдив, съобщи пред журналисти днес около обед прокурор Галина Андреева. От резултатите става ясно, че по ръцете на бащата има барутни частици, докато по ръцете по останалите членове на семейството няма такива. Готова е и балистичната експертиза, която доказва, че куршумите са изстреляни от намиращия се до тялото на бащата револвер. Засега с категоричност се твърди, че няма външна намеса при убийството, разпитват се свидетели, които живеят наблизо, и се търсят нови. Според Галина Андреева било е стреляно в упор с по един куршум, най-вероятно в главите. Въпреки че се твърди, че е било заключено отвътре, ключът е бил изваден от вратата. Все още братът на убития се разпитва само като свидетел. Полицията допуска и други версии, които не са основни.

Работата на полицията по случая продължава. Предстои да бъдат направени редица експертизи и други процесуално следствени действия. По случая работят и специалисти от Института по психология на МВР.