Радостната новина, че Благой Иванов - Багата се завръща на ринга, бе приета с нескрито вълнение от всички почитатели на бойните спортове у нас. За това разказа лично световният шампион по бойно самбо пред телевизията и уточни, че вече тренира доста здраво за първите си срещи след инцидента от миналата година.


Багата разкри още, че вече планира спортния си календар и в него са заложени нови срещи в зала „Арена Армеец" и САЩ. Той припомни, че след трагедията в бившия „Домби бар", да се завърне на ринга е най - голямата му мечта и се надява, че няма да разочарова приятелите си.


„След като изкарах три месеца в кома, това беше моята най - голяма мечта - да се завърна на отново в залата. Имам планове за две професионални срещи, които трябва да осъществя до края на месец септември. Едната от тях ще е в Арена Армеец, а другата в САЩ. Най - вероятно първият от мачовете ще е през май - юни" - сподели Багата.


Припомняме, че най - добрият ММА боец на България и световен шампион по самбо, претърпя тежка травма, след като беше намушкан при сбиване в началото на миналата година. Той изкара точно три месеца в „Пирогов", където лекарите направиха всичко възможно, за да го спасят. След като се съвзе достатъчно, той участва и в последното засега издание на риалити шоуто „ВИП Брадър", където беше един от фаворитите за голямата награда.