Община Ботевград ще поиска разрешение от ОбС да кандидатства с проект по ОП „Развитие на човешките ресурси", схема за безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете". Реализирането на проекта ще даде възможност за осигуряване на социални услуги в двата центъра за настаняване от семеен тип, които се изграждат по друг проект на общината.


Общината ще предложи на ОбС да гласува „за” прехвърляне на финансови средства в размер на 9 900 лева от бюджетната сметка на общината под формата на временен заем за разплащане на неотложни разходи по проект „Насърчаване на трансграничното сътрудничество чрез модернизация на социалната спортна инфраструктура в общините Ботевград и Палилула, Република Сърбия”.
Припомняме, че по този проект бе направен ремонт на четирите баскетболни площадки и бе изграден паркинг пред зала „Балкан”.


В дневния ред на предстоящото заседание е включено предложение на общинския съветник Цветан Цолов за сключване на нов договор между Община Ботевград и Агенцията по геодезия, кадастър и картография, с цел подобряване обслужването на гражданите от страна на Агенцията.


ОбС ще обсъжда предложение на общината за отпускане на 150 000 лева, необходими за цялостната организация и дейност на БК „Балкан” – Ботевград до 31.08.2013 год.


На заседанието на местния парламент, което ще се проведе на 31 януари, е внесена докладна за отпускане на 1500 лева за спешна операция на двегодишния Анимир Тодоров от Скравена. Детето е с вродени деформации на крайниците, но има шанс да проходи.


В ОбС е внесено предложение за удължаване на срока на договора за наем на помещение – общинска собственост, което се ползва от КНСБ. Разгледани ще бъдат и други постъпили искания на наематели за удължаване на наемните им отношения с общината.