Скандални разкрития. ГЕРБ и БСП били на тайна среща заради изборния кодекс.

Засега никоя от двете партии не потвърждава, нито пък отрича провеждането на такава среща, съобщава news.bg, които се позовават на информация от техни източници за срещата.

Поведението на депутатите обаче е меко казано подозрително. Социалистът Михаил Миков на въпрос провеждана ли е такава среща, вместо да даде еднозначен отговор, попита медиите: „Кой ви каза?".

Коментира се, че подобни разговори в търсене на консенсус за изборното законодателство, предстои да се проведат и с представителите на Атака.Друг интересен факт е, че малко преди 11.00 часа шефката на правна комисия Искра Фидосова заедно с Красимир Ципов влязоха в стаята на Синята коалиция. Истината обаче май се оказва голяма „държавна тайна".

Съмненията, че е постигнат консенсус се потвърждават и от днешното заседание на правната комисия, в чийто дневен ред е включено обсъждане на допълнителен работен доклад за второ гласуване към общ законопроект на приетите на първо гласуване законопроекти за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Това се тълкува като подновяване на диалога за Изборния кодекс.

Миналата седмица пък партиите се срещнаха с посланиците на страните членки. От ДПС и БСП представиха 6 условия, за да подновят разговорите.