От БСП обвиниха депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров в лобизъм и политически чистки при назначения в Областна дирекция "Земеделие" в Пловдив. Социалистите показаха електронна кореспонденция между Лазаров и началника на дирекцията Велина Панчева. От БСП смятат, че тя доказва договорка да бъде нарушен закона за обществените поръчки и наказателния кодекс.

Корнелия Нинова от левицата цитира части от кореспонденцията между Димитър Лазаров и Велина Панчева: "От писмото е видно, че се прави политическа чистка по договорка. Цитирам "след направеното съгласуване с вас на последната ни срещал, съкращавам зам.-началник на служба". Тези договорки се правят след срещи с представители на политическа сила. Нарушава се закона за държавния служител и се манипулират конкурси. "Констатирах сериозна грешка на началника на службата, което е основание за предлагането му за дисциплинарно уволнение. Моля, да имате предвид това и да предложите ваш човек за назначаване. Длъжността началник е конкурсна и за същата ще се проведе конкурс, но това няма да е проблем". Последното фрапантно нещо, за което двамата се договарят е текст от наказателния кодекс за принуда. На хората да бъде предложено да си пуснат молби по взаимно съгласие, като им бъде казано, че са констатирани нарушения, за които могат да бъдат подложени на дисциплинарно уволнение. Тъй като едно такова уволнение може да бъде с негативни последици за тях, има голям шанс да се съгласят сами да пуснат молбите си".

От БСП настояват примерът Бойко Борисов да назначи проверка по случая и ако се окаже истина, Панчева да бъде отстранена, а Лазаров да понесе политическа отговорност.

Социалистите ще сезират етичната комисия в парламента и прокуратурата по случая.