Старши-треньорът на Рилски спортист (Самоков) - Росен Барчовски коментира пред сайта на клуба rilskibasket.com ситуацията около Анджело Калояро. Ето какво каза бившият национален селекционер.

"След като Станислав Славейков напусна, започнахме да търсим играч, който да го замести. Попаднахме на Анджело преди време и ни хареса като игра и като манталитет. Има и италиански паспорт, тъй като произхода му е такъв. Вчера пристигна и вече направи първа тренировка. Днес ще бъде картотекиран и утре ще е в състава. Не вярвам обаче да играе много, защото му трябва време за адаптация", каза Барчовски.

"Калояро е с една седмица пробен период. Трябва да мине и изследвания, а окончателно ще знаем дали остава в края на следващата седмица", добави още треньорът.

"Емил Бинев сам потърси контакт с нас. Бил е освободен от Ботевград и не трябва да има пречка. Има настроение, това е нормално. Всеки отбор има нстроение, когато побеждава. Имаме да подобряваме още доста неща, ако искаме да оставим следа тази година", завърши изказването си Барчовски